Kako uštedjeti energiju, vodu i novac pri pranju

Veš mašine su velika ušteda vremena, ali isto tako mogu nabiti cijenu vaših računa.

Većina ljudi ima stare navike iskuhavanja odjeće pri visokim temperaturama i dugačkim ciklusima, što ne samo da je energetski neučinkovito, već oštećuje vašu odjeću.

VESH formula je posebno napravljena da djeluje i na niskim temperaturama i manjim okretajima.

Evo 4 jednostavna trika za uštedu:

PERITE ODJEĆU NA NISKIM TEMPERATURAMA

Kada god možete prebacite se na nisku temperature pranja. Možda i najveći mit pranja veša je da se mora prati na visokim temperaturama. Istina je ponekad potpuno suprotna. Osim što veš mašina troši velike količine energije da opere robu na višim temperaturama, određena vrsta odjeće se čak uništava pri većim temperaturama (poput vune, svile, šarene odjeće).

VESH deterdžent aktivni proteini se aktiviraju već na temperaturama od 20-40 °C te savršeno djeluju kako bi oprali i očuvali vašu odjeću. Na taj način vam donose i novčanu uštedu.

PRIČEKAJTE PUN BUBANJ

Pranje samo jednog ili nekoliko komada odjeće nije efikasan način iskorištavanja veš mašine. Jer bez obzira bio bubanj pun ili poluprazan, mašina će povući jednake količine vode I struje da opere robu.

IZVUCITE UTIČNICU IZ STRUJE

Jeste li znali da uređaji i dalje troše električnu energiju kada su uključeni u struju, iako ih ne koristite?

Neke procjene kažu da izvlačenjem utičnica od uređaja koje ne koristimo iz struje možemo uštedjeti i više od 10 % električne energije u kućanstvu. Prilično dobro za jednostavan potez rukom.

ODABERITE ENERGETSKI UČINKOVITU PERILICU

Kada birate novu perilicu rublja, posebnu pozornost obratite na njen razred energetske učinkovitosti. Svaki razred učinkovitosti više mogao bi vam osigurati velike uštede tijekom cijelog životnog vijeka vaše perilice.